Naar Tongariro National Park.
Ik weet eindelijk waar de ruitenwissers staan!
In de gietende regen zijn we deze morgen vertrokken uit Springwaters Lodge.
Het regende, regende, het hield niet op. Het had trouwens de hele nacht gegoten.
We bezochten de Huka Falls, wildwaterbaan eerste klas. Met donderend geraas stort, neen, perst het water zich tussen de rotsen.
We konden niet echt genieten van al die nattigheid en zijn dan maar doorgereden .
Rond de middag klaarde de lucht in verte uit, een sprankeltje hoop en een beetje blauw.
Aan het Taupo meer,een kratermeer van 40 km lang en 30 km breed was er al een beetje zon. We aten er een kleinigheid.
Reinhilde had in de New Zealand gids gelezen dat er een wandelweg vanuit Whakapapa Village naar de Taranaki Falls liep.
Goed zo, het lag op onze weg.
Watervallen! 't Was toch al nat genoeg geweest, of niet soms.
Dus niet! De wandeling zou twee uur duren, tijd genoeg.
Bij ons duurde ze drie uur, foto's, filmen, kijken, bewonderen nog eens foto's nemen nog eens en nog... (Reinhilde heeft al meer dan 1000 foto's.)
Gelukkig is onze conditie ok. We zijn bergwandelingen wel een beetje gewoon. Bovendien hebben we een goede pedicure en goede schoenen.
De waterval bevindt zich in een vulkanisch gebergte De twee vulkanen de Ngauruhoe (2287m)en de Ruapehu (2797 m) prijken boven de bergen uit, maar wij zagen hen niet.
De vulkanen liepen met hun kop in de wolken..
De hele weg is er geen spatje regen gevallen. Mooie wolkenformaties, grijs roze, blauw, licht en donker, wit, maakten het landschap nog interessanter.
De plantengroei doet denken aan heide, maar veel forser, wilder steviger.
De roodbruine, soms zwartgrijze lavastenen liggen te wachten op het laatste oordeel, wanneer een vulkaan ontwaakt en zijn toorn uitspuwt boven dit wondermooie land.
De laatste uitbarsting was in 2007 van mount Ruapehu.
We zullen dus voorzichtig moeten zijn.
Nu zijn we goed aangekomen in Tongariro Crossing Lodge in het Tongariro national Park.
Dit verblijf heeft iets van een oude Engelse cottage.
We hebben hier zelfs een eigen living(ske)!
Morgen gaan we een van de vulkanen wakker maken, als we ons niet overslapen.
Jos en Reinhilde
PS: Bastiaan, je moet niet ongerust zijn de stank is enkel rond de kraters waarneembaar, soms als de wind tegen zit ook in de stad, maar de gassen zijn dan wel verdund. Bij ons zat het in onze neus!
PSS: het fototoestel:
Eventjes paniek.
Wanneer Reinhilde haar fototoestel horizontaal hield, alles goed en wel.
Verticaal echter was er niets te zien op het schermpje. Wat nu?
Gekeken, ondersteboven gehouden, schuin, ja dan was er beetje beeld zichtbaar.
Hoe kan dat nu?
Nog eens geprobeerd. Neen geen beeld te zien bij het verticaal houden.
Foto's genomen, wel goed in horizontale stand zelfs foto's in verticale stand genomen kwamen bij horizontale stand op het schermpje.
Nog eens: hoe kan dat nu?
De uitleg is eenvoudig alhoewel het technisch nogal moeilijk uit te leggen valt.
POLAROIDBRILLEN!..
Door onze zonnebrillen vallen de lichtgolven in een enkele richting enz..
Als er iemand is die het beter kan uitleggen, ga uw gang.
Dus met de zonnebril af alles in orde, met zonnebril op, geen verticaal beeld.
De techniek staat voor niets.
Marijke
12 mrt. 2012, 09:20
Amai al zoveel foto's getrokken! Goed dat je dat nieuwe fototoestel hebt :-) Alleen jammer dat het blijkbaar niet is aangepast aan jullie brillen ;-)
Nog veel plezier daarginds! Hopelijk krijgen jullie de volgende dagen de zon wat meer te zien.
Groetjes
Bastiaan
12 mrt. 2012, 09:52
Ja dat van die brillen is inderdaad iets wat ik ook al gemerkt heb.
Als ik me niet vergis werkt op ongeveer dat principe ook de oude 3D weergave. Ze projecteren horizontaal en verticaal en laten dan uw rechteroog enkel horizontale lijnen zien en uw linker enkel de verticale. Ofzoiets ongeveer.
Alex
12 mrt. 2012, 18:23
Hey Jos, ik heb net de tijd genomen om uw reisverhalen eens te lezen. Mooi geschreven! Vooral de bedtimestory is zeer goed, ge kunt zeker nog een carrièrewissel maken als het hier in Mechelen misloopt :-). Nog veel reis- en schrijfplezier.
Bastiaan
13 mrt. 2012, 08:52
Blijft nog de vraag: hoeveel uren film zijn er al gedraaid?