06 mrt. 2012
🇳🇿
vanuit Nieuw-Zeeland
Hallo daar boven.
Vanaf nu zal het allemaal gemakkelijker worden.
Twee uur hier is twee uur daar, maar dan later.
Met andere woorden. Hier is zes uur in de morgen bij jullie zes uur in de avond.
Wij leven dus in de toekomst, jullie in het verleden.
Tot daar de deskundige uitleg, want het zal nodig zijn
Vanmorgen om een uur s'nachts in Sydney, wat nog twee uur minder verschil is met hier, New Zealand, kregen we van een flauwe plezante een oproep op de GSM.
Het nummer was ons onbekend.
De beller kon er ook niet aan doen, want voor hem was het drie uur in de namiddag.
Het heeft ons wel een slapeloze nacht bezorgd.
We waren echt verschoten. Ik (Jos) had er niet aan gedacht dat een GSM van het werk tot in Australie bereik had.
De GSM stond op om als wekker te dienen!
We moesten immers op tijd op de luchthaven zijn!
Dus: als er nu iemand belt om drie uur in de namiddag, bellen ze ons om drie uur uit ons bed (en dit is GEEN hint)!
Ik heb eindelijk wettelijk links moeten rijden. Veel oefenen is er thuis niet van gekomen met als gevolg dat ik het hier moet leren.
Arme Reinhilde, de ganse weg zei ze tegen mij hetzelfde zoals ik tegen Bastiaan en Pieterjan riep toen ik hen leerde autorijden: RIJ NIET ZO DICHT TEGEN DE KANT!!!
Maar we zijn toch in het drukke verkeer in onze charmante B&B geraakt.
www.bedandbreakfastnz.com
Hopelijk werkt de link.
We zijn nu onze valiezen aan het ordenen, Reinhilde had gerief van mij in haar valies en gerief van haar in mijn valies gedaan. Mocht er een verloren gaan... Wat niet gebeurde.
Wij gaan nu een restaurantje zoeken, gaan jullie maar aan t'werk.
Jos en Reinhilde.
PS: vliegen wordt plezanter en plezanter, al was er iemand naast ons die er anders over dacht. De sukkel moest door de crew geholpen worden met extra zuurstof en ijszakjes.