Blue Mountains
05 mrt. 2012
🇦🇺
vanuit Australië
Om 6 uur reeds wakker. Ontbijt in hotel.
Om 8u15 werden we opgehaald door Ian, onze gids.
We werden vergezeld door drie Amerikanen . Wonder boven wonder lukte het praten met hen goed en verstonden we alles (?) wat de zeer goede gids vertelde.
Zonnig geen wolken en 25 graden C.
De gids vertelde ons allerhande wetenswaardigheden van de verschillende wijken van Sydney.
Vroeger en nu.
Onze eerste stop was aan het weerobservatorium. Van hier hadden we een mooi zicht op de Blue Mountains.
Tijdens de rit passeerden we de infrastructuur van de olympische spelen van Sydney.
Deze sportaccomidaties worden intensief gebruikt door de inwoners.
De tweede halte: Flat Rock, een kalkstenen plateau waar Aboriginals samen kwamen.
De derde halte: Wenthworth falls. Dank zei de regen van de laatste maanden was er hier veel meer water dan gewoonlijk, wat uitzonderlijk is. Om bij het zicht op de watervallen te geraken moesten we 208 grote trappen af en op. Heel indrukwekkend.
Eventjes halt gehouden voor thee of koffie en lekkere gebakjes.
Volgende halte: Princes Rock met een prachtig uitzicht over de vallei en een van de 'dri'e zusters'.
Het middagmaal was gereserveerd in de Ecolodge, een mooie plaats, verstopt tussen de eucalyptusbomen.
Hier heeft men een boom gekweekt uit oerzaden, in een of andere grot gevonden in de buurt.
Een boom uit de tijd van de dinosaurussen.
Volgende stopplaats bood een spectaculair overzicht van de vallei, onderaan kon je zelfs de rivier zien lopen die dit panoramische wonder mee gevormd heeft.
Ook hier weer watervallen waar men ze maar zelden ziet.
Uiteindelijk zijn we op het uitzichtpunt van de 'drie zusters' beland. Zij lagen er in volle glorie bij.
De legende vertellen we thuis.
De laatste stopplaats was de kangoeroe-site.
Een rotsplateau waar door Aboriginals een kangoeroe werd gekerfd in de kalkrotsen.
Men weet niet hou oud deze tekening is.
Terug over Harborbridge naar ons hotel.
Reinhilde en Jos
PS: we maakten dit verslag op de luchthaven van Sydney
Bij de handbagagecontrole is voor mij (Jos) alles goed verlopen, maar Reinhilde is tegengehouden omdat ze een schaartje uit de handbagage vergat te doen.
Mij werd spijtig genoeg de fouille bespaard.
Jos
Het kan misschien nog in New Zealand...
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}